Gå til hovedindhold

Startbolig Slotsgade

Startbolig-projektet er et botilbud for unge 18-24 årige, der har lettere – ofte psykiske – udfordringer, hvor det vurderes, at de vil kunne profitere af at være en del af Startbolig-projektet.

Indhold

  Startbolig-projektet

  Som beboer lejer man lejligheden i eget navn ved boligforeningen og tilknyttes samtidig de to sociale viceværter, som yder vejledning og støtte til de opgaver, der er en del af at bo i egen bolig.

  I Startbolig-projektet er der plads til 12 unge, og alle lejlighederne er beliggende i Slotsgade i det centrale Aabenraa.

  Ved siden af det pædagogiske arbejde varetager de sociale viceværter også det opsøgende arbejde herunder kontakten til byens uddannelsessteder, som f.eks. EUC, VUC, IBC, produktionsskoler og til sagsbehandlere og jobcenteret. Løbende gøres der opmærksom på projektet og de muligheder, det byder på. Dette opsøgende arbejde og samarbejde er en del af rekrutteringen af unge med udfordringer.

  Som botilbud hører Startbolig-projektet under Center for Socialpsykiatri og Rusmiddel (CSR) i Aabenraa Kommune.

  https://www.aabenraa.dk/borger/aeldre-og-handicappede/handicap-og-psykisk-sygdom/sociale-og-psykiske-problemer/startbolig/

  Ofte stillede spørgsmål

  Startbolig-projektet er et botilbud for unge i alderen 18-24 år, som pga. lettere udfordringer har behov for støtte til at bo i egen bolig. Det kan være guidning i forhold til praktiske opgaver som oprydning, rengøring, opvask m.m. Støtten kan også være at hjælpe med at strukturere hverdagen og økonomien, at ledsage til møder eller lægebesøg eller (i en periode) at hjælpe med at komme op om morgenen. Endelig kan støtten være en snak om et akut opstået problem, hvor de sociale viceværter altid er parate som kvalificerede samtalepartnere. De kan kontaktes mandag - torsdag til kl. 22:00. Derudover er det de sociale viceværters funktion at skabe et trygt og rart bo-miljø.

  De sociale viceværter igangsætter også forskellige aktiviteter, som styrker de sociale kompetencer og muligheden for at danne netværk. Hver anden uge arrangerer de sociale viceværter fælles mad-aften, hvor de unge øver madlavning og lærer om sund og varieret kost.

  Er du i aldersgruppen 18-24 år, og har du lettere udfordringer, som gør, at du har brug for støtte for at klare dig i egen bolig?  Så kan du ansøge om en bolig i Startbolig-projektet.

  Sagsbehandlingen foregår typisk på denne måde:

  1. Ansøgningsskema findes på Kommunes Hjemmeside, eller her på siden. Ansøgningen skal afleveres i postkassen hos Salus, Humlehaven 4, Aabenraa.
  2. Ansøgningen bliver sendt til de sociale viceværter, som indkalder dig til visitationssamtale med det formål, at vurdere om du er i målgruppen til Startbolig-projektet.
  3. Bliver du godkendt til en bolig, sørger vi for, at du kommer på venteliste til en bolig.

  Se ansøgningsskema til Startbolig

  Huslejen omfatter varme, vand og el og TV-pakke (grundpakke fra youSee). Internetforbindelse afregnes direkte med udbyder. Pr. marts 2022 er huslejen ca. kr. 3.126,00 for lejlighederne i Slotsgade (der kan søges boligstøtte). Den støtte, som de sociale viceværter yder, er gratis. I forbindelse med fællesaktiviteter er der en lille egenbetaling.

  Lejlighederne er på ca. 27 m2 og er udstyret med køleskab og 2 kogeplader. Der er adgang til fællesvaskeri. Husdyr er ikke tilladt.

  De sociale viceværter træffes telefonisk mandag - torsdag fra kl. 07:00 til kl. 22:00. Derudover er de at træffe i fælleslejligheden 1-2 aftener om ugen.

  Line Fogh, uddannet socialpædagog og ansat som pædagogisk vejleder ved Center for Socialpsykiatri og Rusmiddel (CSR) i Aabenraa Kommune.

  Per Thomsen, uddannet klubpædagog, har en systemisk lederuddannelse og ansat som pædagogisk vejleder ved Center for Socialpsykiatri og Rusmiddel (CSR) i Aabenraa Kommune.

  Line Fogh
  tlf. nr.                                              21 80 65 88
  Mail:                                                lfo@aabenraa.dk

  Per Bagger Thomsen
  tlf. nr.                                              24 87 67 37
  Mail:                                                ptho@aabenraa.dk

  Forrige Næste